Pliis, tehkää musta uusi nainen!

Harjavaltalainen Tuula Torkkeli kaipasi ulkonäköönsä radikaalia muutosta 40-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä. Paikalliset yrittäjät Harjavallassa ja Kokemäellä loihtivat yhdessä arkiseksi ja epämuodikkaaksi itsensä tunteneesta Torkkelista säteilevän leidin.

– Kovin lyhyeksi ei saa leikata, sanoo Tuula Torkkeli, 39, istuessaan kampaamon tuoliin. Hänen toiveenaan on hiusmalli, joka ei vaatisi paljon laittamista tai tiheitä kampaamokäyntejä.

Kampaaja Jasmin Bly lupaa jättää pituutta sen verran, että tukka yltää edelleen kiinni. Alaselkään yltäviä hiuksia lyhennetään kuitenkin kymmeniä senttejä.

– Valitsin Tuulalle lämpimiä syksyn sävyjä ja leikkasin otsatukan kevyemmäksi ja rikotummaksi. Kihartamalla saadaan hiusmallin kerroksellisuutta esiin, Bly kertoo kampausta viimeistellessään.

Vaikka pitkään kasvatettujen hiusten leikkaaminen jännitti Tuulaa, hän ihastuu uusiin, monivärisiin hiuksiinsa välittömästi.

– Sanoisin, että ihan täysi kymppi. Hiukset tuntuvat helppohoitoisilta,Tuula iloitsee.

Tuulan hiuksiin valittiin lämpimiä syksyn sävyjä ja leikattiin otsatukka kevyemmäksi ja rikotummaksi. Kihartamalla saadaan hiusmallin kerroksellisuutta vielä paremmin esiin.

Kosmetologi Tiia Saranen kannustaa vaaleaa Tuulaa panostamaan kulmien meikkaukseen.

– Kulmakarvat ovat kasvojen kehys. Muu silmämeikki menee hukkaan, jos kulmat eivät ole kunnossa.
Meikki viimeistellään herkullisella huulipunalla. Tuula saa vihdoin nähdä peilikuvansa.

– Ohhoh, aikamoinen muutos! Saatan innostua lähtemään meikkiostoksille, Tuula huudahtaa.

Kulmakarvat ovat kasvojen kehys. Kosmetologi Tiia Saranen kannustaa vaaleaa Tuulaa panostamaan kulmien meikkaukseen, sillä muu silmämeikki menee hukkaan, jos kulmat eivät ole kunnossa.

Muotiliike Keatonissa Tuula saa sovitettavakseen kasan farkkuja ja rotseja. Parhaiten häntä pukevat kapealinjaiset tummat farkut. Housujen lahkeet ovat 157 senttiselle Tuulalle liian pitkät, mutta Keatonin yrittäjä Minna Kallioniemi taittelee puntit lyhyemmiksi ja muistuttaa näkyvien käänteiden olevan nyt muotia.

Arjen menoihin sopiva farkkuasu kruunataan trendikkäällä beigen värisellä keinonahkatakilla.
Tuula on tyytyväinen stailaukseen.

– Aivan ihanat vaatteet, etenkin farkut ovat täydelliset!

 

Katso, mitä Tuulalle päivän aikana tapahtui:

 

 

Juhlavamman asun kokoaa Muotitalo K&A:n valikoimista yrittäjä Pia Tuomi.

– Sinulla on pieni vyötärö ja upeat jalat, ne täytyy saada esille, Tuomi ihastelee Tuulan astellessa sovituskopista. Keinomokkasomisteiset housut saavat parikseen mustan juhlavan topin ja syksyn hittituotteen, ponchon. Yläosan läpikuultavuus tuo vartalon muodot kauniisti näkyviin.

– Tummasävyinen ja kimaltava asu sopii loistavasti pikkujouluihin, Tuomi sanoo.

Juhlavamman asun Tuulalle kokosi Pia Tuomi Muotitalo K&A:sta. Keinomokkasomisteiset housut saivat parikseen mustan juhlavan topin ja ponchon, joka on Pian mukaan syksyn hittituotte.


Asut eivät ole täydelliset ilman tyyliin sopivia jalkineita, joten suunnaksi otetaan Kokemäellä sijaitseva A-Kenkä. Kauppias Pirjo Aaltonen esittelee Tuulalle syksyn jalkinemuotia.

– Arkeen on tarjolla paljon rentoja maihareita. Korkokengissä puolestaan on suosittua paksu platoopohja, kuvailee Aaltonen sovitellessaan avokasta Tuulan jalkaan.

– En mä osaa kävellä tällaisilla. Tuntuu kuin olisin kännissä! Tuula parahtaa ottaessaan haparoivia ensiaskelia kimaltavilla korkokengillä.

Aaltonen näyttää esimerkkiä kävelyyn ja rohkaisee astumaan reippaasti kengän kannalle.

– Älä liikaa ajattele niitä askeliasi, Aaltonen neuvoo.

Tuula tunnustaa, ettei ole koskaan käyttänyt korkokenkiä ja tekee vielä varmuuden vuoksi muutaman harjoituskierroksen.
 

Jalkineet valittiin Kokemäellä sijaitsevasta A-Kengästä. Tuula tunnusti, ettei ollut ennen käyttänyt korkokenkiä, ja teki varmuuden vuoksi kauppias Pirjo Aaltosen opastuksella muutaman harjoituskierroksen.


Kokemäen Näkökeskuksessa Tuulan pelkistetyt silmälasit vaihtuvat näyttävämpiin kehyksiin. Optikot Päivi Laakso ja Sanna Kupi valitsevat sirokasvoiselle Tuulalle sovitettavaksi pieniä, mutta huomiota herättäviä pokia.

– Pyöreät muodot ja eri materiaalien yhdistely ovat nyt kehyksissä trendikästä, kertoo Laakso.

Tummaan juhla-asuun valitaan dramaattiset kehykset, joissa pitsikuvioitu metalli yhdistyy muovisiin aisoihin. Omiksi suosikeikseen Tuula kuitenkin nimeää arkisempaan kokonaisuuteen yhdistettävät ruskean sävyiset lasit joiden aisoissa pilkahtelee pantterikuosi.

Asut viimeistellään vielä Passin Kello ja Kulta -liikkeen koruilla

– Koruja ei kannata hautoa vain rasioissa. Juhlavat ja näyttävätkin korut sopivat oikein yhdisteltynä myös arkikäyttöön, kauppias Eija Serttilä rohkaisee.

Asut viimeistellään vielä Passin Kello ja Kulta -liikkeen koruilla. Eija Serttilä vinkkaa Tuulalle, että rannerenkaat ja -kellon voi pukea myös puseron hihojen päälle.


Iltapäivällä Kokemäen vanhalle sillalle astelee kuvattavaksi muuttunut ja säteilevä nainen.

– Minulla on aikuisempi fiilis kuin aamulla. Etenkin tämä meikki saa aikaan sellaisen olon, Tuula sanoo. Kun uuden ilmeen saanut Tuula vihdoin näkee kuviaan ensi kertaa, on hänellä vain yksi ainoa kysymys.

– Kuka toi nainen oikein on?