Kunto kasvaa ja knuppi virkistyy!

100Sykkeen esteetön kuntosali on suunniteltu yli 40-vuotiaille ja erityisryhmille. Temppusali aukeaa myös isovanhemmille ja lastenlapsille!

Fysioterapeutti ja yrittäjä Erika Lindroos tietää, että Ikääntyvässä kehossa lihaskunnon merkitys korostuu entisestään. Hyväkuntoiset lihakset tukevat ja auttavat säilyttämään tasapainoa.


Porilainen Matti Korhonen vetää polvenkoukistussarjaa. Korhosen kummassakin polvessa on tekonivel, ja peruskunto pääsi laskemaan miehen sanojen mukaan luokattoman alas.

– Nyt olo on parantunut. Säännöllinen lihaskuntoharjoitus tekee hyvää kropalle ja päänupille. Täällä on mukavia ihmisiä ja harjoituksen jälkeen löytyy aina juttuseuraa tuolla ”olohuoneen” puolella, Matti Korhonen kehaisee.

Fysioterapeutti, yrittäjä Erika Lindroos nyökkäilee ja jatkaa:

– Ikääntyvässä kehossa lihaskunnon merkitys korostuu entisestään. Hyväkuntoiset lihakset tukevat ja auttavat säilyttämään tasapainoa.
 

Marja-Leena Turunen harjoittelee 100Sykkeen esteettömällä salilla Janika Niemisen ohjauksessa. Pyörätuolilla pääsee lähes kaikkiin laitteisiin ja käyttö on helppoa.


Välitöntä ilmapiiriä ja luontevaa henkilökuntaa kehuvat arkiaamupäivän kuntotunnelmissa myös Birgitta Eklund ja Henriikka Anjala.

Marja-Leena Turunen iloitsee esteettömyydestä.

– Pyörätuolilla pääsee lähes kaikkiin laitteisiin ja käyttö on helppoa. Myös käytävät ovat tarpeeksi leveät ja liikkuminen laitteelta toiselle sujuu helposti.

100Sykkeen Iso linnankadun tiloissa tehtiin täysremontti ja tilanjakouudistus.

– Halusimme rakentaa paikan, jonne on helppo tulla ja kuntoilla juuri omien lähtökohtien mukaan. Esteettömyys oli ensimmäinen vaatimus. Pyörätuolilla liikkuvien tai vaikka sauvoja apuna käyttävien on helppo tulla ja toimia, Erika kertoo.
Matalan kynnyksen periaate on otettu huomioon myös ikärajoissa.

– Nuorille on tarjontaa muualla, mutta meidän salin palvelut on tarkoitettu yli 40-vuotiaille ja erityisryhmille. Poikkeuksen tekevät tunnit ilmajoogasalissa. Sinne ikärajoja ei ole.

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, mikä kulkee punaisena lankana yrityksen toimintaperiaatteissa.

– Kunnossa pysyäkseen ihminen tarvitsee fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä sosiaalisia kontakteja, Erika muistuttaa.
 

Janika Nieminen (vas.) ja Erika Lindroos (2. vas) ovat erityisen ylpeitä kuntosalin hyvästä ryhmähengestä.


100Sykkeessä voi käydä oman aikataulun mukaan joka päivä kello 5:n ja 23:n välillä.

– Varmistamme aluksi, että laitteet ja niiden toiminta tulevat asiakkaalle tutuksi. Neuvomme, annamme vinkkejä ja ohjaamme mielellämme aina, kun olemme itse paikalla. Toki halutessaan voi ostaa myös henkilökohtaisen, itselle räätälöidyn kunto-ohjelman.

Lindroos on erityisen ylpeä salin kruunusta, kahdeksan pisteen toimintakeskuksesta. Tämän kunkkulaitteen ympärillä pidetään muun muassa pienryhmätunteja.

– Olen iloinen pienryhmiemme ryhmähengestä. Siinä oikein huomaa porukan voiman. Fysioterapeuttina tietysti otan kaikissa toiminnoissa ja liikesarjoissa huomioon aina terapeuttisen näkökulman, mutta koetan saada sarjoihin myös yllätyksellisyyttä, iloa ja hauskuutta. Vaihtelua pitää olla.
 

Temppusali kutsuu isovanhempia ja lastenlapsia hulluttelemaan. Kiipeilyseinä on yksi lasten suosikeista.

100Sykkeen lasten temppusynttärit ovat suosittuja. Uuttakin on luvassa.

– Pidämme isovanhempien ja lastenlasten yhteiset avoimet ovet lauantaina 29. lokakuuta kello 12–15. Tällöin isovanhemmat voivat tuoda lapsenlapsiaan temppuilemaan ja hassuttelemaan kanssaan, Erika kannustaa.

 

Työnohjausta ja tyhypäiviä

  • 100Syke tarjoaa myös työnohjaus­palveluita, joihin sisältyy muun muassa oman työn tutkimista, arvioimista ja kehittämistä sekä työidentiteetin tarkastelua. Myös vuorovaikutuksen kehittäminen, työssä jaksamisen edistäminen sekä motivaation ja työn laadun parantamista ovat työnohjaukset tavoitteita.
     
  • 100Syke sopii työyhteisöjen koulutuskokonaisuuksiin. Työssä jaksamista voi edistää kuntosalilla, Omnia-harjoittelulla tai temppusalissa. Ilmajooga ja kehonhuoltotunnit ovat myös suosittuja.
     
  • 100Syke tekee monenlaisia kunto-testauksia ja järjestää Tyhy-päiviä