Nauti autoilukesästä – älä lainanlyhennyksistä

​

Lyhennysvapaa autolaina mahdollistaa ikimuistoisen kesän ilman tuskailua lomarahan riittämisestä vielä lainanlyhennyksiinkin.

Satakunnan Autotalo Oy tarjoaa ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden käyttää lyhennysvapaita kuukausia autolainaan. Yli neljäkymmentä vuotta palvellut autoliike toimii yhteistyössä Danske Bankin kanssa.

Käytännössä autolainan lyhennysvapaa tarkoittaa sitä, että auton luottoa ei tarvitse lyhentää – maksettavaksi jää ainoastaan korot. Lyhennysvapaita kuukausia voi pitää maksimissaan kaksitoista. Yhtiön toimitusjohtaja Mikko Servo laskee, että vuoden aikana keskivertoiselle auton ostajalle jää vuodessa ylimääräistä käyttörahaa 3000–6000 euroa.

– Säästöön tai käytettäväksi omaksi ja perheen iloksi jäävä summa riippuu luoton suuruudesta, Servo kiteyttää.

Etu hyödynnettävissä kesäkuun aikana

Autotalon tarjouksen voi hyödyntää kesäkuun aikana saatuihin uusiin luottoihin. Ostettu auto voi olla uusi tai käytetty. Lyhennysvapaalle luotolle ei ole ylärajaa. Ainoa ehto on hyväksytty rahoituspäätös.

– Haluamme tarjota autonostajalle mitä parhaimman mahdollisuuden viettää kesää ilman ylimääräisiä rahahuolia, Servo kertoo yhtiön motiiveista.

– Kesälomalle on mukava lähteä uudemmalla autolla, jonka lainasta ei tarvitse heti huolehtia.

​

Alkukesän kuukaudet ovat Autotalossa sesonkiaikaa, joten kesäkuu sopii hyvin uuden idean testaamiseen. Servo epäilee, ettei olisi pienenä yrittäjänä saanut rahoitusyhtiöltä hyväksyntää kokeilulle, elleivät lyhennysvapaat asuntolainat olisivat olleet pankkien keskuudessa niin suosittuja.

– Pohjalla oli onnistunut lyhennysvapaakokeilu asuntolainojen kanssa, joten nyt oli hyvä sauma siirtää ajatus autolainoihin.

Ratkaisu asiakkaan tarpeiden mukaan

Servo lupaa, että rahoitus räätälöidään autokaupan yhteydessä jokaiselle asiakkaalle sopivaksi. Hänen mukaansa Autotalon autokaupoissa lähdetään liikkeelle siitä, että kaikessa neuvotaan ja kuunnellaan asiakkaan toiveita.

Vaikka lyhennysvapaita kuukausia voi ottaa koko vuodeksi, niiden tuomasta edusta voi nauttia vaikka vain kesäkuukaudetkin. Tärkeintä Servon sanoin on se, että lomailijat pääsisivät oikeasti lomailemaan ja kuluttamaan lainanlyhennyksistä käteen jäävän rahan kesään eivätkä lainaan.

– Aja lyhennysvapaaseen kesään uudemmalla autolla, Servo tiivistää.

Teksti Marjut Itkonen

Sisältö on Satakunnan Autotalon tuottamaa.