Puuvillan kesä avattiin railakkaasti

Tuhannet ja taas tuhannet kävijät löysivät oman hupinsa kauppakeskuksen kerroksista ja aurinkoiselta pihamaalta. Puuvillan kesän avaus oli suloinen sekoitus asiaa, tarjouksia, tempauksia ja vauhdikkaita esityksiä – ja tietysti suolaista ja makeaa maisteltavaa.

Video: Hellyttävä alpakka, rytmikäs tanssi sekä erilaiset pelit valloittivat Puuvillan

 

Glitter tarjosi kauppakäytävällä kampauksia. Emma Haarakangas, 5, istuutui Anna-Maria Ahon käsiteltäväksi. Nuorella neidolla oli selvät sävelet.

– Tahdon ekaks letit ja sit kaks nutturaa ja sit vielä kukkia.

Anna-Maria tarttui työhön tottuneesti ja esitteli samalla Glitterin suurta kesähittiä. Naisen hiuksissa roikkui veikeitä hair-rollerseja kuin pinkkejä macaroneja!

– Tuunasimme myös parista kaulakorusta trendikkäät reisikorut. Kimmoke tuli jenkkibloggarilta, vastaavanlaisiin emme ole koti-Suomessa vielä törmänneet, Anna-Maria vinkkasi viihtyen trendsetterin roolissaan.

Viisivuotiaan Emma Haarakankaan hiuksia ei ole koskaan leikattu. Siksipä kampauksenteko onnistuikin leikiten. Letittämässä Glitterin Anna-Maria Aho.
Katsekontaktissa alpakka, Amalia ja Pekka Oikarinen.

Pasi Oikarinen luotsasi alpakka-aitauksella ja frisbee-radalla pesuettaan, Pekkaa, 4, Aadaa, 6, ja Amaliaa, 8. Budget Sportin frisbeegolfin saloihin kävijöitä opasti Jami Perälä, joka oli hövelillä päällä: 200 ensimmäistä heittäjää sai – tuloksesta riippumatta – juomapullot kotiin viemisiksi. Ja kun oli oikein riuhtonut urheiluharrastuksen parissa, saattoi hyvällä omatunnolla riuhtaista Atrian Grillaamokiertueen kojussa pientä suolapalaa.

– Lasten kanssa lähdetään vielä Kirjurinluotoon Viksu Mustavarista tervehtimään, kun ensin katsotaan koko Puuvillan tarjonta, isä-Pasi kuittasi.

Arto ja Jaana Vesala olivat lähteneet jälkikasvunsa Jamin ja Lennin kanssa tuttuun kauppakeskukseen. Eipä olisi isä-Arto aamulla arvannut, että päätyy hyppimään puukengissään BeBagin Samsonite-matkalaukun päällä! Laukkukaupan tempaus halusi osoittaa konkreettisesti lentolaukun kestävyyden karskissakin käsittelyssä. Mies teki kaikkensa, mutta laukku kesti.

”Minitramboliinilta” perhe jatkoi matkaa ja poimi omansa Puuvillan lapsiperheille suunnatusta ohjelmasta. Vauhtia antoivat muun muassa Rokki-Kokki, Ville Viikingin disko ja HopLopin pomppulinna.

Pasi Oikarisen heittoa kannusti Budget Sportin Jami Perälä.
Arto Vesala antoi kaikkensa, muttei BeBagin matkalaukku ollut millänsäkään!
Reisikoru à la Glitter.

BR:n myymäläpäällikkö Kiki Pynnönen teki ratajärjestelyjä lelukaupan viereisessä tilassa. Vielä viime silaus ja hanat auki! BR:n radio-ohjattavia moottoriajoneuvoja pääsivät ensimmäisten joukossa testaamaan Ville ja Veeti Uusitalo. Isä-poikapäivää viettänyt kaksikko valitsi ajokikseen poliisimönkijän. 3,5-vuotias Veeti on kotona jo ansainnut kannuksensa kauko-ohjattavan helikopterin lentäjänä. Puuvillassakin mönkkäri pysytteli radalla komeasti – mitä nyt välillä pämähti päin seinää!

– Ei haittaa, kommentoi Kiki.

Puuvilla tunnetaan muoti- ja sisustusliikkeistään, ja ne olivat kesän avauksessa tietysti myös vahvasti mukana. Muotia marssitettiin lavalle, ja liikkeet tempaisivat paitsi tarjouksin myös myymälän sisäisin näytöksin. Indiskassa stailattiin huiveja. Porilainen Pirjo Tuori sai opastusta kevyen kesäponchon käytössä.

– Poncho on monipuolinen. Se jättää kädet halutessa vapaiksi ja on näin käytännöllinen esimerkiksi ruokailtaessa. Isot, näyttävät korvakorut täydentävät asun, Indiskan myyjä ja visualisti Emilia Tuomela vinkkaa.

Veeti Uusitalolta sujui radio-ohjattavan poliisimönkijän hallinta.
Emilia Tuomela neuvoi Pirjo Tuoria ponchon solminnassa.

Puuvillan monipuolinen tarjonta näyttäytyi myös lavalla. Tanssi- ja lauluesitysten sekä muotinäytösten lomassa kuultiin terveysvinkkejäkin. Apteekin kautta kesään -teemalla jutustelivat juontaja Kaisa Löfgren ja apteekkari Pauliina Reuna.

– Valmistautuminen kesään kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Kukat alkavat kukkia, heinät heilimöidä ja siitepöly valtaa alaa. Oireet voidaan pitää aisoissa aloittamalla ennaltaehkäisy ajoissa, apteekkari muistutti ja antoi vinkkejä lomalaisen lääkekaapin sisällöstä.

Ja tietysti aurinkoisen kesäpäivän aikana natusteltiin 500 Jaffa-tuuttia hyvällä mielellä parempiin suihin. Kaikilla oli mukavaa.

Olisitpa ollut siellä – taisit ollakin!