Teemu sai kesätyön kautta vakipestin

Uralla eteneminen on yksi Teemu Kotakorven tavoitteista. Osuuspankissa se on mahdollista.

OP Länsi-Suomen Varallisuudenhoitotiimin palveluneuvoja Teemu Kotakorpi, 25, kertoo tiestään nykytyöhönsä. Hän antaa myös kullanarvoisia vinkkejä kesätyöhakemustaan laativille nuorille.

Valkolakin saatuaan Teemu Kotakorpi muutti Ylöjärveltä Poriin 2012.

– Opintosuunta oli selvillä jo pitkään. Halusin lukemaan taloushallintoa, ja pääsinkin SAMK:iin ensi yrittämällä vuonna 2012.
 

Päämääränä OP Länsi-Suomi

Ensimmäinen kesätyöpaikka oli Alexandrian varainhoitoliikkeessä.

– Päämääräni oli päästä OP Länsi-Suomeen. Seuraavana vuonna, 2014, minulla oli esittää hakemuksessa jo alan työkokemusta. Opinnotkin olivat jo edistyneet mukavasti, joten minut valittiin.

Ensimmäisenä OP-kesänä Teemu palveli asiakkaita pankkitiskissä Ulvilassa.

– Olen myyntihenkinen ja asiakaspalvelu on aina maistunut. Tiskissä sai hyvän näkymän asiakaspalveluun ja pankkipalveluihin. Reagoin nopeasti ja pidän ratkaisun hakemisesta eri tilanteisiin.

Keväällä 2015 Teemu pääsi OPn Puhelin- ja verkkopalveluyksikköön BEPOPiin.

– Asiakaspalvelukenttä laajeni ja syveni. Sain neuvoa asiakkaita päivittäisissä raha-asioissa, mutta myös etsiä ratkaisuja sijoitus- ja rahoituskysymyksiin.

Työpaikkana OP on Teemun mielestä hyvin kannustava. Erityiskiitoksen hän antaa joustavuudesta.

– Opiskelijoihin suhtaudutaan hyvin myönteisesti. Oma opinnäytetyöni käsitteli sijoittajakäyttäytymistä, ja sain olla sitä tehdessäni osa-aikaisena töissä.
 

Haemme aktiivisia joukkuepelaajia, joilla on asiakkaiden kohtaamiseen aito palo, kertoo Anna Tomula.

Kesäharjoittelijapolku tärkeä rekrytointikanava

– Me OPssa koulutamme omaa henkilöstöämme paljon myös itse, toteaa henkilöstöjohtaja Anna Tomula. Teemukin on suorittanut sijoitusneuvojatutkinnot APV 1:n ja APV 2:n pankin kautta. Sen jälkeen on auennut tie Varallisuudenhoitotiimiin, jossa Teemu kollegoineen neuvoo asiakkaita sekä puhelimitse että verkon kautta. 

– Verkkoneuvottelu on vahva kasvutrendi myös sijoituspuolella. Asiakkaat haluavat nopeutta ja joustavuutta. Yhä useampi valitsee verkkoneuvottelun konttorikäynnin sijaan. Nykyään myös monet sijoitustoimet voidaan vahvistaa verkkovaltakirjalla perinteisen allekirjoituksen sijaan, Teemu kertoo.

– Tämä haastaa myös työntekijämme oppimaan jatkuvasti uutta, osallistumaan sisäisiin koulutuksiin ja valmentautumaan itse, Anna toteaa ja jatkaa: kesäharjoittelijoita rekrytoidessamme haemme aktiivisia joukkuepelaajia, joille asiakkaiden kohtaamiseen on aito palo, oli väline tai kanava mikä tahansa.

– Kesäharjoittelijapolku on vuosien saatossa osoittautunut meille yhdeksi tärkeimmistä rekrytointikanavista. Samalla kannamme arvojemme mukaisesti yhteiskuntavastuuta työllistämällä toimialueellemme myös nuoria, päättää Anna.
 

Teemu aloitti Ulvilan konttorissa ja toimii nykyään BEPOPissa Porin keskustassa.

Luonteeltaan kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen Teemu arvostaa talon etenemismahdollisuuksia.

– OP Ryhmä on Suomen isoin finanssialan toimija sekä arvostetuin palvelutarjoaja ja olisi hieno päästä joskus OP Privateen varallisuudenhoitajaksi.
 

Sijoittaminen on innostanut Teemua nuoresta asti.

– Ala kiinnostaa laajalti myös vapaa-aikana. Luen muun muassa uutisia ja seuraan laajasti sijoitusblogeja.

Tuleville kesätyöntekijöille Teemu antaa muutaman kullanarvoisen vinkin.

  • Hakemuksia tulee paljon. Erotu omana itsenäsi. Tuo vahvasti esille mahdolliset kokemuksesi myyntityöstä, pienetkin. Se on aina plussaa pankkimaailmassa.
  • Kerro rohkeasti myös harrastuksistasi. Sitoutuneisuus ja innostus ovat aina hyvästä.
    Kun olet päässyt töihin, muista myös nämä vinkit.
  • Kuuntele, opi, osallistu ja tee tulosta. Hyvät tyypit pidetään talossa.
  • Meillä on sisäisiä kilpailuita, joihin kannattaa lähteä mukaan. Itse voitin ensimmäisen kesän jälkeen myynninkasvatuskisan.
     

Työkavereille kiitosta

Työkaverit ovat Teemun kertoman mukaan aina olleet ihan ykkösiä.

– Talossa on hyvä henki ja työyhteisöstä saa aina apua ja sparrausta.

Teemu pitää kunnostaan hyvää huolta ja harrastaa kuntosaliharjoittelua. Vapaa-aika kuluu fysioterapeuttityttöystävänsä Titan, kavereiden ja tietysti pörssikurssien parissa!
 

Teemun tulevaisuudensuunnitelmissa on päästä OP Privateen varallisuudenhoitajaksi.


OP Länsi-Suomi

Toimialueensa johtava pankki. Vakavaraisuutemme ja yrityskuvamme ovat erinomaisella tasolla. Toimimme kattavasti Porin, Rauman ja Kankaanpään talousalueilla. Pankin tase on 2,7 mrd. euroa ja konsernissamme työskentelee yli 300 finanssialan ammattilaista.

Hae kesätyöpaikkaa 12.2.2017 mennessä: www.op-ura.fi/kesarekry

Meidät tapaat muun muassa seuraavissa rekrytointitapahtumissa:

Satarekry – Porissa kauppakeskus Puuvillassa 26.1.2017 klo 10–16
UraStartti – Rauman Kivikylän Areenalla 8.2.2017 klo 9–15