OP Länsi-Suomi lahjoittaa nuorille 50 kesäduunipaikkaa

Länsi-Suomen Osuuspankki juhlii 10-vuotista taivaltaan tekemällä hyvän teon joka viikko. Yksi tempauksista tulee olemaan kesäduuni pankin piikkiin. OP Länsi-Suomen toimialueella toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille tarjotaan mahdollisuus palkata 15–17-vuotias nuori kesätöihin kahdeksi viikoksi pankin tuella. Pankki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Juhlavuoden viettäminen alkoi jo kesällä 2015, kun pankki ilmoitti lahjoittavansa miljoona euroa satakuntalaiselle yliopistokeskukselle. Lahjoitus saattaa mahdollistaa myös valtion rahoituksen saamisen, joten parhaimmillaan yliopiston potti voi olla yhteensä 4 miljoonaa euroa. Mittakaavaa auttaa hahmottamaan se, että miljoonalla eurolla voisi saada useampiakin uusia professuureja paikalliseen yliopistokeskukseen. Erityisiä ohjeita lahjoitusvarojen käyttämisestä ei kuitenkaan ole voitu antaa johtuen yliopistojen rahoituksen säännöistä, muuta kuin toive, että ne hyödyttäisivät paikallista yliopistokoulutusta.

Hyvät teot jatkuvat. Helmikuun alussa alkaneessa kampanjassa tarkoitus on tehdä hyvä teko joka viikko koko vuoden 2016. Mukaan tekemään pieniä ja suuria hyviä tekoja kutsutaan niin pankin henkilökunta, asiakkaat kuin muutkin paikalliset ihmiset.

Kampanja lähti käyntiin sillä, että pankin työntekijät kävivät joukolla luovuttamassa verta. OP Länsi-Suomen yhteistyökumppanit pääsevät myös vuoden mittaan kertomaan hyvistä teoistaan. Pankki tukee ja tekee yhteistyötä pitkäjänteisesti monien paikallisten urheilu-, kulttuuri- ja muiden toimijoiden kanssa. Samoin asiakkaat saavat antaa omia ehdotuksiaan. Hyvät teot voivat olla arkisia asioita, kuten vanhusten vieminen ulkoilemaan tai taidenäyttelylippujen arvonta.

Auttaminen ja paikallisten ihmisten tukeminen juontaa siitä, että pankki on osuustoiminnallinen yritys. Tarkoitus ei ole maksimoida voittoja, vaan toimia alueen ja pankin jäsenten eduksi. OP Länsi-Suomella onkin ollut jo pitkään kumppaneinaan monia satakuntalaisia toimijoita.

Länsi-Suomen Osuuspankki lahjoitti Satakunnan yliopistokeskukselle miljoona euroa. Nyt pankki maksaa 50 nuoren kesätyön palkan. Pankinjohtaja Matti Kiuru tietää, miten tärkeä ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorelle.

Tänä kesänä yhtenä tekona autamme viittäkymmentä 15–17-vuotiasta nuorta saamaan kesätyön. Yhdistykset voivat jättää tukihakemuksen pankin sivuille maaliskuun loppuun asti, ja OP valitsee tuen saavat yhdistykset. Nuoret hakevat töitä suoraan tuen saaneilta yhdistyksiltä ja pankki maksaa tehtävään valitun nuoren palkan. Esimerkiksi urheiluseura voi saada tätä kautta vetäjän kesän liikuntakerholle. Tuen saaneet yhdistykset ja avoimet tehtävät julkaistaan pankin verkkosivuilla 11. huhtikuuta.

– Kampanja oli jo viime vuonna onnistunut. Olen itsekin seurannut lasteni kesätyön hakua läheltä, ja tiedän kuinka hankalaa ensimmäisen kesätyöpaikan löytäminen voi olla, pankinjohtaja Matti Kiuru kertoo.

Pois turha satakuntalainen vaatimattomuus!

Kiurulla on työnsä kautta ollut hyvä perspektiivi satakuntalaiseen elämänmenoon jo kymmenien vuosien ajan. Hänen mielestään maakunta on kehittynyt hyvään suuntaan, sekä henkisen vireyden että taloudellisen toimeliaisuuden puolesta. Turhaan vaatimattomuuteen ei ole enää syytä.

– Esimerkiksi kymmenen vuotta sitten olisi ollut vaikea kuvitella, että täällä ollaan jollain alalla aivan globaalisti etujoukoissa, hän sanoo viitaten pelillistämisen professuuriin, jota yliopistokeskuksessa käynnistellään tämän vuoden aikana.

Yksi Länsi-Suomen OP:n juhlavuoden hyväntekeväisyystempauksista oli Hippo-junan lahjoittaminen Antikartanon kuntoutuskeskukselle.

Näin haet: