Paikallisten yrittäjien avulla toteutetun tyylimuutoksen myötä Johanna Keskitalon peiliin ilmestyi “itsevarma muija”

http://www.facebook.com/nuorennuvuosia
Johanna Keskitalo osallistui muuttumisleikkiin ystävänsä ilmoittamana. Muuttumispäivän jälkeen valokuvaajan kameran eteen käveli uudessa lookissaan näyttävä ja itsevarma nainen.

Johanna Keskitalo on omistanut elämänsä lapsilleen ja työlleen. Ahkera yksinhuoltaja valittiin Nuorennu Vuosia Kankaanpäässä -muuttumispäivän tähdeksi, ja seitsemän yrittäjää hemmotteli häntä uudella lookilla. Lisäksi muuttuja sai vinkkejä kauneuden­­hoitoon ja pukeutumiseen.


KANKAANPÄÄ.

– Jännittää hirveästi, parahtaa Johanna Keskitalo, 49, stailauspäivän alkajaisiksi.

Ystävänsä yllyttämänä muuttumisleikkiin ilmoittautunut Keskitalo on kahden lapsen yksinhuoltaja, joka kertoo itsestä ja ulkonäöstä huolehtimisen jääneen vuosien ajaksi perheen pyörittämisen jalkoihin. Nyt kymmenen kilon painonpudotuksen jälkeen hän toivoo löytävänsä ammattilaisten avulla tyyliinsä jälleen naisellisuutta ja nuorekkuutta.

Tyyli lähtee aluspukeutumisesta, joten startti muutospäivään haetaan valitsemalla oikeanlaiset alusvaatteet Kankaanpään Kemikaliossa.

– Jopa 70–80 prosenttia suomalaisista naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä, ja useimmiten ongelma on liian suuri ympärysmitta, kertoo yrittäjä Elina Mesiniemi.
Mittaus kuitenkin kertoo, ettei Johanna ole ollut aivan hunningolla vaikka hän tunnustaakin, että alusvaatteisiin ei ole tullut viime aikoina juuri kiinnitettyä huomiota.

– Johannalla on ollut oikea ympärysmitta, mutta kuppikoko suurenee kirjaimen verran, toteaa Mesiniemi.

 

Marivarumossa Johanna saa vinkkejä pitkän ja suoran vartalon huijaamisesta muodokkaammaksi.

– Ohut A-linjainen toppi laskeutuu kauniisti tuoden volyymiä ylävartaloon, kun taas lyhyt jakku taikoo esiin vyötärön, kertoo Katja Rytkönen.

Housuiksi valitaan keinonahan ryhdittämät kapeat trikoohousut jotka tuovat esille Johannan upeat, pitkät sääret.

– Mullehan ilmestyi jostain tissit ja vyötärö! hihkaisee Johanna nähdessään itsensä peilistä.

– Kyllä tämä asu vaatii korot, toteaa Katja Palomäki Katjan Kengästä.

Hän nappaa hyllystä hopeanvärisellä soljella koristellut nilkkurit. Kahdeksansenttinen korko tuo Johannan olemukseen heti uutta ryhtiä.

– Nämä olisivat ihanat esimerkiksi juhliin, tuumaa Johanna kenkiä ihastellessaan.

Optikko Kangasniemellä Johannalle valitaan näyttävät kehykset, joiden violetti väri toimii hienosti ruskeiden silmien kanssa.

– Johannan kasvoihin saadaan nostetta valitsemalla kehykset, joissa aisa lähtee lasien yläosasta. Suora linja taas sopii luonnollisemmin hänen kulmien kanssa kuin pyöreät mallit, kertoo Teija Kangasniemi lasien valintaperusteista.

Tuuheutta tukkaan ja sinistä silmiin

Kun vaatteet asusteineen on valittu, on aika käydä hiusten ja meikin kimppuun. Johanna on aiemmalta ammatiltaan parturi-kampaaja, joten sakset pysyvät kädessä edelleen, nimittäin omaa tukkaa leikatessa.

– Liian harvoin on tullut kampaajalla käytyä, hän kauhistelee ja antaa parturi-kampaaja Teija Vanhatalolle lähes vapaat kädet. Ainoastaan ihan lyhyt hiusmalli on pannassa.

Jotta ohuet hiukset näyttäisivät tuuheammilta, tehdään Johannalle kaksisävyinen värjäys, jossa tyvi ja hiusten alaosat värjätään latvoja tummemmaksi. Hiuksiin valittiin lämmin ruskea, joka korostaa hienosti Johannan ruskeita silmiä. Latvat värjätään kaunilla, hehkuvalla kuparilla, jolla saadaan runsaut­ta Johannan ohuisiin hiuksiin sekä hieman sähäkkyyttä. Myös hiuksiin taiotut kepeät ja naiselliset kiharat tuovat kampaukseen lisää tuuheutta ja runsautta.

Teija Vanhatalo Hius- ja Kauneus Studio Anna & Axelista loihti Johannan hiuksiin runsautta kaksisävyisellä värjäyksellä ja kiharakampauksella.

 

– En ole koskaan ennen ollut ammattilaisen meikattavana ja itsekin tälläydyn lähinnä juhliin, kertoo Johanna matkalla Kauneushoitola Marikokseen.

Diplomikosmetologi Marianne Koskela kehuu Johannan hyvää ihoa, jonka pienten virheiden ja punotuksen peittämiseen riittää hyvin ohut meikkivoide. Raskaiden luomien meikkaamisessa Koskela vinkkaa aina käyttämään hyvää pohjustusvoidetta, jotta luomiväri pysyy paikoillaan.

Ruskeiden silmien korostamiseksi Johanna saa intensiiviset siniset rajaukset.

– En olisi ikinä itse ajatellut sinistä rajausta, mutta sehän on upea, iloitsee Johanna katsellessaan lopputulosta.

– Ja huulipunan käyttöä voisin kyllä lisätä!

 

”Johanna on kahden lapsen totaaliyksinhuoltaja äiti, joka on elänyt seitsemän vuotta lapsilleen ja työlleen. Hänen elämä on ollut selviytymistä päivästä toiseen. Johanna suusta kuulee liian usein: ’Kun en mä edes tiedä, mitä mun pitäis nykyään päälleni laittaa’ ja ’Mitä näille hiuksillekin tekis?”

Johannan muuttumisleikkiin ilmoittanut ystävä

 

Hyvät valo­kuvat ovat terapiaa

Johanna Keskitalon päivä huipentuu studiovaloihin. Kuva-Centerissä kameran eteen astelee aivan uuden näköinen itsevarma nainen, jonka ryhtikin on suoristunut.

Valokuvaaja Marja Seppälä innostaa Johannan poseeraamaan kuin huippumalli.

– Johanna kantoi asut kauniisti ja oli kuvauksessa ihan täysillä mukana. Se kyllä näkyy lopputuloksessa, iloitsee Seppälä valojen sammuttua.

Hänen mukaansa hyvällä kuvalla on kuvattavalle parhaimmillaan terapeuttinen vaikutus.

Päivä on ollut pitkä, mutta muuttuja on silmin nähden onnellinen ja tyytyväinen.

– Oli ihana olla koko päivä toisten pyöritettävänä. Sain paljon vinkkejä ja näin, mihin minustakin on, kun hieman panostaa laittautumiseen, Johanna summaa.

– Näiden jälkeen-kuvien näkeminen kohottaa kyllä itsetuntoa. Vaikka osittain palaankin taas arkiminääni, niin tämä uusi kuva itsestä on hyvä säilyttää sydämessä.

 

Nuorennu Vuosia Kankaanpäässä

Viime syksynä MTV esitti ohjelmaa Vuosia Nuoremmaksi Anne Kukkohovin johdolla. Ohjelman innoittamana seitsemän yrittäjää perustivat Facebook-sivun ja aloittivat muuttumisleikin Kankaanpäässä. Facebook-sivulla voit katsoa kuvia Johannasta eri asuissa, saat lisätietoa muuttumisleikistä ja voit käydä veikkaamassa seuraavan muuttujan ikää. 

Haluatko uuden lookin kesäksi? Ota rohkeasti yhteyttä muutoksentekijöihin – nyt ammattilaiset auttavat Sinua!

facebook.com/nuorennuvuosia