Haju ja pulputus – kaaoksen ennusmerkit

Viemäreiden vainukoirat, verkostojen ritarit, salaojaputkiston salapoliisit raivaavat tukokset tieltään ja estävät katastrofin. Millai tua? Sillai kai!

Lassila & Tikanojan kalusto on suunniteltu viemäreiden, kaivojen ja erottimien tyhjennyksiin ja huoltoon. Sinivihreät värit ovat tuttuja myös Porin Kuukkarissa.

Pori. Lassila & Tikanoja tuntee talojemme piilovirtaukset, niiden suonet ja suolet. Kun kaikki toimii, harva miettii asiaa sen tarkemmin. Kun viemäreissä ilmenee häikkää– haisee tai pulputtaa –vika voi olla äitynyt jo pahaksi. L&T:n paikallinen kolmikko, avainasiakaspäällikkö Rami Koskinen, työnjohtaja Samppa Keso ja putkistokuvaaja Jani Forsström, ehdottaakin toimimaan ajoissa.

– Suosittelen huolenpitosopimusta ja säännöllisiä tarkastuksia, Rami Koskinen kiteyttää.

Sopimusasiakkaan ei tarvitse muistella kaivojen tyhjennysväliä ja mahdolliset viatkin huomataan ajoissa. Kiinteistön arvo säilyy ja niin vakuutusyhtiön miehet kuin viranomaisetkin taputtavat käsiään.

– Mikä parasta, tarjoamme tällä hetkellä bonuksena vielä 15 prosentin hinnanalennuksen huolenpitosopimuksiin. Win-win, niittaa Koskinen.

Vuosisopimusasiakkaat pystytään myös reitittämään järkevästi, joten ekologisuus kasvaa ja hiilijalanjälki pienenee.

– Suosittelen esimerkiksi saman alueen asukkaille tai asukasyhdistyksille kimppoja. Näin isot loka-autot eivät jyrrää kadulla jatkuvasti.

Rami Koskinen suosittelee omakotitaloasujille kätevää huolenpitosopimusta.

Huolenpitosopimuksen yksi etu on vaivattomuus. Talonomistajan ei tarvitse enää tihrustaa allakkaa ja muistella tyhjennysaikoja.

– Meiltä tullaan ajallaan ja hoidetaan homma sopimuksen mukaan, Koskinen lupaa.

Asukkaat eivät aina tiedä, millaiset likakaivot heillä on tai mikä on niiden vetoisuus.

– Tulemme mieluusti paikalle ja tarkistamme asian. Aina ei tarvitse jyrätä paikalle ensin isolla autolla. Teemme esitutkintaa, jotta itse tyhjennys sujuu sitten mahdollisimman kätevästi, Rami Koskinen kertoo.

Kenttätyössä toimiva Jani Forsström tietää, että ihmisten piha on pyhä.

Hän tietää myös, että palaute tulee herkästi. Onneksi valituksia kuitenkin tulee tosi harvoin.

Puhdasta porin murretta puhuva Jani tuntee kotikaupunkinsa hengen.

– Ei paskempaa, sannoo porilaine ku se oikei kehhuu.

Forsström vakuuttaa, että he pyrkivät parhaansa mukaan varomaan niin mummun pionia kuin isännän hienoa nurmikkoa.

Tehokkaat kamerat toimivat joko robotiikalla tai käsipelillä. Huippukalustoa Lassila & Tikanojalla käyttää koulutettu ja lisensoitu henkilökunta. Kuvassa kameran ottamaa kuvaa tulkitsee Jani Forsström.

Sankarimme seikkailevat viemäri- ja salaojaputkistossamme ihan lupien ja lisenssien kanssa. Palkitsevinta on, kun kamera ja sen koulutettu käyttäjä löytävät vian hyvissä ajoin.

Miehillä on plakkarissa paljon onnellisia ratkaisuja, mutta myös kauhutarinoita siitä, kun apu tulee paikalle liian myöhään.

– 15 000 euron korjauspaukku on vielä pientä, jos oikein pahasti pääsee käymään. Siksi muutaman satasen uhraus viemärien ja salaojaputkistojen kuvauttamiseen on pikkusumma, Samppa Keso vakuuttaa.

Jani kaivaa muistoistaan yhden jouluaaton. Hän istuu perheensä kanssa juhla-aterialla, kun hätääntynyt perheenisä Harjunpäästä soittaa. Sitä itseään tulvii viemäristä ja perhe paniikissa!

– Menin paikalle ja onneksi ongelma ratkesi nopeasti, pienellä vaivalla. Perhe pääsi jatkamaan joulunviettoa. Siinä tunsi itsensä varsinaiseksi joulupukiksi, Jani hykertelee ja sukii partaansa.

Sampalla puolestaan tulee mieleen omakotitalon viemäriputkikuvaus, jossa huomattiin talon paha painuma.

– Viemäri on lahjomaton vatupassi.

Viemäritukosten syyksi paljastuu yllättäviä tavaroita, kuten saippuavillatyyny tai kännykkä.

Viemäri- tai salaojaputkistokuvauksissa löytyy kaikenlaisia linssiluteita: tallenteisiin on tarttunut iloisesti eviään heilauttavia kaloja ja pontevia sammakoita. Kerran pelastuslaitos etsi karannutta käärmettä ja pyysi apua. Lassila & Tikanojan kameramies löysi kuin löysikin karkuteille kiemurrelleen lemmikin.

Viemäreistä ja sadeojaputkista löytyy myös monenkirjavaa tavaraa: kännyköitä, pikkuautoja, hiekkalaatikkoleluja...

Nämä ovat kuitenkin vain sivutuotteita. Pääasiallisesti tehdään tarkastuksia, jotta vikoja ei pääse syntymään tai etsitään vikoja, kuten saumarikkoja.

L&T-miehet ovat harjaantuneita, varsinaisia viemäriverkon salapoliiseita. Haju ja pulputus ovat varma merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Nopeus on valttia, joten ongelmiin kannattaa tarttua mahdollisimman nopeasti.

 

Näin vältät viemäriongelmat

Moni suomalainen tuskailee viemäringelmien kanssa. Ongelmia on pulputuksesta vetämättömyyteen. Useimmiten vikaa yritetään korjata kemikaaleilla, mutta oikeaa vikaa aineet harvemmin korjaavat. Lassila & Tikanojalta hoitaa ammattitaidolla kaikki viemäreiden ja kaivojen huoltoon liittyvät asiat.

 

 

Kiinnostuitko kaivojen huolenpitosopimuksesta? Hyödynnä –15 prosentin hinnanalennus ja pyydä tarjous tai kysy lisää osoitteessa www.lassila-tikanoja.fi/kaivot.