Akku Ankka hakkaa Iso-B:n! Bensankatkuisen battlen* kolme kovaa erää.

Tervetuloa satakuntalaisten vehreiden puutarhojen ja viivasuorien pensasaitojen estradille, jossa leikkaus- ja karsimisvälineet ottavat mittaa toisistaan. Seremoniamestarit Akku Ankka (akkukoneet) ja Iso-B (bensa- eli polttomoottorilaitteet) kuuluvat tunnettuun H-talliin**. Kisan tuomarina toimii Konekeskus Mikolan toimitusjohtaja Leo Mikola.

 

Video: Battle kotipuutarhassa

 

Ensimmäinen erä:
ÄÄNI JA PAINOARVO

Bensakone pitää itsestään niin kovaa meteliä, että on pakko pukea kuulosuojaimet. Akkupeli vastaa rähinään hiljaisella hyrinällä. Painava Iso-B väsyttää käyttäjän kevyttä ja ketterää Akku Ankkaa nopeammin.

– Erän voittaa akkukone. Äänisaastetta tulee huomattavasti vähemmän kuin polttomoottorikoneesta. Lisäksi se on kevyt ja lähes tärinätön. Näitä ominaisuuksia kehuvat etenkin naiskäyttäjät.

Trimmeriä, pensasleikkuria, moottorisahaa ja lehtipuhallinta saa sekä akkukäyttöisenä että polttomoottorilla varustettuna.

Toinen erä:
RAHA JA VIHREYS

Iso B rehvastelee edullisella hinnalla. Akku Ankka vastaa röhönaurulla ja kertoo maksavansa itsensä takaisin vuosien varrella. Akut ovat yhteensopivia, ja H-tallin akkutuoteperhe on luvannut lisääntyä hamaan tulevaisuuteen. Akku brassailee ekologisuudellaan, johon Iso-B puffauttaa haisevan, mustan vastalauseen.

– Erän voittaa taas akkukone. Yhdellä latauksella leikkaa yhtä kauan kuin tankillisella. Lataus kustantaa pari senttiä, tankillinen euron verran. Akkukone maksaa toki vähän enemmän, mutta pitkässä juoksussa se tulee edullisemmaksi. Hiilijalanjälki on myös huomattavasti pienempi kuin polttomoottorilaitteessa. Akun käyttö on lähes päästötöntä.

Trimmerit esittelevät Sonja Silviukselle parastaan koeajossa. Kuulosuojaimet jäävät nurmikolle, kun käytössä on akkukone.

Kolmas erä:
TEHO JA TURVALLISUUS

Kilpakumppanit menevät tehoissa suht tasoihin. Turvaseikoillakaan kumpikaan ei pääse nokittamaan toista.

– Erä päättyy tasapeliin. Molemmat ovat yhtä turvallisia, jos ja kun noudatetaan ohjeita. Oikein huollettuna kumpikin palvelee omistajaansa hyvin ja pitkään. Tietysti akkukone toimii aina, kunhan sähköpistoke on latausta varten käytettävissä. Siinä on myös vähemmän kuluvia osia ja on näin huoltovarmempi. Bensan kanssa on oma pelaamisensa, se menee vanhaksi ja tahtoo olla loppu aina silloin, kun into on läsnä!

Battle* on hiphop-kulttuurin versio kalevalaisesta kilpalaulannasta. Siinä räppääjät ottavat mittaa toisistaan. Keskeisintä on omien taitojen näyttäminen ja vastustajan päihittäminen nokkeluudella. Sopassa on myös sopivasti sattumia eli solvauksia, joiden tarkoitus on saada vastustaja menemään sanattomaksi eli jäätymään.

H-talli** = Husqvarna