Viikonlopun ruokaostokset vaikka pyjamassa!

Ruokatilauksen tekeminen vei Hämäläisen perheeltä 15 minuuttia.

Ruokaostosten kotiinkuljetus säästää lapsiperheen aikaa ja on mahdollisuus niille, joilla ei ole käytössään kulkuneuvoa. K-citymarket Mikkola toimittaa tilaukset Porin ja Ulvilan alueelle. 

Ostosten teko ei voi olla helpompaa! Otetaan porilainen Hämäläisen perhe, netti ja Mikkolan Citymarket. Näin se käy:

Perjantaiaamu kello 7.10

Tero kaataa aamukahvia mukiin, avaa läppärin ja klikkaa itsensä verkkokaupan sivuille. Annu meikkaa.

– Pitäisikö ottaa varmuuden vuoksi maissia, jos illalla on sittenkin vielä grillauskeli.

– Mm-mm, Annu vastaa hammasharja suussa.

Tero tulkkaa sen kylläksi ja ruksaa ruudulla Pirkka-esikypsennettyjä maisseja.

Viikonlopun ostoslista täydentyy sivu sivulta. Joitakin heräteostoksiakin tulee tehdyksi. Lenni-koira saa sunnuntaiksi spesiaalimuonaa.

Aamupalalle pelmahtavat Oona, 8, ja Atte, 6, ja isä kirjaa heidänkin toiveensa listaan.

Tsekkaus.

Lähetys.

Plim.

Kello on 7.25.

K-citymarket Pori Mikkola toimittaa tilaukset kotitalouksiin saman päivän aikana.

Samana päivänä kello 14.12

Porin Mikkolan Citymarketin kauppiaspariskunta Kalle Wahlroos ja Teija Färm avaavat päivän nettitilaukset. Hämäläisen tilaus osuu Kallelle. Hän ottaa listan ja alkaa kerätä.

– Tilaukset tulostuvat tarkassa hyllyjärjestyksessä. Turhaa siksakkia ei synny, vaan keruu sujuu luontevasti. Jokaisen tuotteen viivakoodista vielä tarkistetaan, että kärryyn päätyy taatusti oikea tuote, kauppias kertoo kiiruhtaessaan hyllyltä toiselle.

Vuorollaan mukaan tulee jauhoja, pastaa, banaaneita, vessapaperia, saippuaa, ksylitolipurkkaa, cashewpähkinöitä....

Hieman päänvaivaa syntyy koiranruokaosastolla.

– Vaihtoehtoja on niin valtavasti, että joskus joutuu hieman etsiskelemään. Kissanruoat ovat, kiitos oman Hupsu-kissamme, paremmin hanskassa, kauppias jutustelee.

Kauppiaan keräysvauhti on hurja – ei ihme, että Kallen askelmittariin paukkuu päivittäin yli 15 000 askelta!

Kauppias Kalle Wahlroos on laajentamassa tilauspalvelua myös porilaisille ja ulvilalaisille yrityksille ja yhteisöille, jotka voivat tilata kahvilatuotteet, esimerkiksi kahvin, teen, leivät, leivonnaiset ja taloustavarat perille kuljetettuna.

Kohta vuoden Mikkolan Citymarketia luotsannut kauppiaspariskunta Kalle Wahlroos ja Teija Färm tuntevat nettimyynnin ja kotiinkuljetuksen entuudestaan. He lanseerasivat nettiostospalvelun Pietarsaaren K-Supermarketissa, jossa sai lämpimän vastaanoton.

– Yksityisasiakkaiden lisäksi yritykset ja yhteisöt ottivat palvelun innokkaasti vastaan. Ulkoistamisessa työntekijöiden aikaa säästyy omaan ydinosaamiseen, eikä sitä tarvitse tärvätä kaupassa juoksemiseen.

Hämäläisten ostospolku alkaa olla päätöksessään.

Kalle pakkaa kuivatuotteet omiin ja kemianteollisuuden tuotteet omiin kasseihinsa. Vihannekset, noin ja sitten maidot, viilit ja piimät. Jogurtit vielä viereen tarkasti ja siististi. Pakasteet haetaan vihonviimeiseksi ja sovitetaan kylmäkasseihin.

– Emme velota muovikasseista emmekä kylmäsäilytyspakkauksista erikseen. Ne ovat osa kokonaispalvelua.

Kun koko lista on käyty läpi, huolella pakattu ostoskärry viedään kylmäsäilytykseen odottamaan lähettiä.

Tilaus toimitetaan kotiovelle. Pakasteiden kylmäketju ei katkea.

Kello 16

Kuriiri Satu Vuorisalo ajaa varaston ovelle ja pakkaa Hämäläisen ostokset autoon. Hän napsauttaa autoradion päälle ja laulaa Martti Servon mukana: ”On viikonloppu täällä taas...”

Eipä aikaakaan, kun auto kaartaa viihtyisälle omakotitaloalueelle Länsi-Porissa. Hämäläiset ovat hetkeä aikaisemmin palanneet töistä, koulusta ja päiväkodista... Mäyräkoira Lennikin on jo heittänyt riemulenkin pihassa.

Plim plom.

Satu sanoo moro ja ojentaa ostokset. Perheen tehtäväksi jää vingauttaa maksukorttia, kerätä plussat ja kantaa kassit keittiöön.

– Kätevää, kun ostokset on jo valmiiksi pakattu tuoteperheittäin. Ne on helppo laittaa omille paikoilleen, Annu kiittelee.

Aktiiviselle perheelle kotiinkuljetus on mukava ja tervetullut palvelumuoto.

– Töitten jälkeen ei aina huvita lähteä suoraan shoppailemaan. Tässä säästyy paitsi aikaa myös hermoja, Tero ja Annu naurahtavat.

Aktiiviperheellä on iltaisin kosolti menoja. Oona taitoluistelee, pelaa pesäpalloa ja käy partiossa, isä, äiti ja Atte harrastavat salibandya. Lenni vaatii luonnollisesti myös oman aikansa.

– Illat ovat touhua täynnä, uuteen kotiin muutettiin juuri ja tekemistä silläkin rintamalla riittää. Nettiostaminen ja kotiinkuljetus tuntuvat oikein toimivalta ratkaisulta.

Sokerina pohjalla viimeisestä kassista löytyvät vapaan kunniaksi varatut herkut. Voihan viikonloppu!

Hämäläisten aktiiviperheellä on iltaisin kosolti menoja. Kotiinkuljetus säästää aikaa ja hermoja, sanovat Annu ja Tero.

Nettiostosten tekeminen Mikkolan Citymarketin verkkokaupassa on helppoa. Toimi näin.

1) Klikkaa www.k-ruokakauppa.fi/kaupat/pori-mikkola

2) Rekisteröidy ja tee ostokset. Käytä kotiinkuljetuspalvelua tai nouda ostokset itse. Kun tilaat kello 12:een mennessä, saat tavaran samana päivänä joko kotiin kuljetettuna tai noutopalveluna. Aikajana on neljä tuntia.

Kotiinkuljetus maksaa 10 €. Hinta sisältää aina myös keräyksen riippumatta ostosten määrästä. Kuriirit kuljettavat ostokset Porin ja Ulvilan alueelle.  Kotiinkuljetusajat ovat 14–16 tai 17–19.

Ostokset voi myös noutaa valmiiksi kerättyinä. Noutoajat ovat kello 12–14, 14–16 ja 16–18, torstaisin ja perjantaisin myös kello 17–19. Noutotilausten tulee olla sisällä kello 12:een mennessä. Aikajana on neljä tuntia. Henkilökunta tuo ostokset ja maksupäätteen autolle eikä asiakkaan tarvitse odotella eikä tulla kauppaan sisälle. Yli 100 euron noutotilauksissa keräysmaksua ei peritä, pienemmissä ostoksissa keräysmaksu on 4,90.

Mikkolan Citymarket tarjoaa kätevän keräys- ja kuljetuspalvelun myös yrityksille, yhdistyksille, seurakunnille ja vaikka kehitysvammayksiköille. Yhteisöt voivat tilata kahvilatuotteet, esimerkiksi kahvin, teen, leivät, leivonnaiset ja taloustavarat, kilpailukykyiseen hintaan ja huolettomasti perille toimitettuna.