Renkaat saa helpoiten netistä

Renkaiden ostaminen on jokakeväinen ja -syksyinen ongelma kun rengassarjoja pitää uusia. Sen lisäksi renkaat voivat puhjeta tai kulua loppuun myös kesken kauden, ja eikä muutenkaan ole suotavaa ajaa märällä kelillä minimipintaisilla renkailla. Renkaiden rajoittama ajaminen ei ole miellyttävää, eikä turvallista. Esimerkiksi 1,7 millisellä kulutuspinnalla varustetut kesärenkaat ottavat millin vesipatjalla tiehen kiinni enää nimeksi, kun vauhtia on 60 km/h. Jatkuva kahden renkaan vesiliirto tekee ajosta kovin stressaavaa. Toisaalta jos kaikki renkaat ovat yhtä huonoja, jäljelle jää erittäin hidas vauhti tai jatkuva nelipyöräluisto ja vesiliirrossa luoviminen.

Mistä kannattaa etsiä halvimpia renkaita?

Halvimpien renkaiden etsiminen ei sinällään ole vaikea tehtävä. Tärkeämpää on löytää edullisia ja käyttökelpoisia renkaita, jotka eivät päästä autoa omille teilleen heti ensimmäisessä lätäkössä. Yksi hyvän hinta-laatusuhteen rengaskauppa on Tirendo.fi. Samasta paikasta saa tottakai myös kaikki muutkin tarvittavat renkaat vaikka samalla tilauksella. Toinen kauppa, joka myy samalla hyvät sekä halvat renkaat on Renkaat.com. Molemmilla on ilmainen kotiintoimitus ja hyvät palautusehdot.

Renkaiden kanssa pihistely on vaarallista, joten täytyy tietää millä on merkitystä. Urasyvyyden on oltava riittävä, jotta vesi siirtyy pois renkaan alta. Sen lisäksi kumilaadun on oltava riittävän pehmeä, sillä kovan kumin pito on huono, vaikka se kestääkin reilusti kauemmin. Sen lisäksi rungon kantavuus on tärkeää. Huonorunkoinen rengas voi lössähtää jo tienpinnan montusta.

Kovapintainen rengas sopii hyvin joihinkin tiettyihin käyttötarkoituksiin huomattavasti paremmin kuin pehmeäpintainen, juurikin huonomman pitonsa ja paremman kestonsa vuoksi. Näitä aktiviteetteja on kaikenlainen sladittelu, kuminpoltto ja muut vastaavat. Sen lisäksi rauhalliseen ajoon ne sopivat yhtä hyvin kuin pehmeätkin, sillä pidon tarve ei ole kovin suuri rauhallisesti ajaessa.

Millaiset renkaat kannattaa ostaa?

Henkilöauton tavalliset renkaat ovat sinällään yleispäteviä, kunhan koko on kohdallaan. Niillä on kuitenkin eroja keskenään, ja niiden vertailu on helppoa nettikauppojen suuressa valikoimassa. Jos autossasi on huono polttoainetalous, kannattaa sitä kompensoida kevyesti rullaavilla, taloudellisilla renkailla. Jos kaasujalkasi on raskas ja ohjaamo täyttyy usein käsillä, on syytä panostaa renkaiden pitoon. Toisaalta jos rengasmelu tunkeutuu autoosi, kannattaa ottaa hiljaiset renkaat.

Jos mitään poikkeuksellisen selkeää tarvetta millekään ominaisuudelle ei erikseen ole, otetaan näiden kaikkien yhdistelmä, jossa jokaiseen ominaisuuteen on panostettu tasaisesti. Tällöin ratkaisee enää renkaan hinta, jolla määritellään lopuksi kuinka huipputeknologiaa renkaat voivat olla. Halvimmista renkaista ei tarvitse paljoa nostaa hintaa päästäkseen keskitasoisiin renkaisiin, mutta huipputason renkaat ovat kalliita.

Myös moottoripyörän renkaat saa netistä

Moottoripyörän renkaat ovat suhteellisen kalliita, sillä niiltä vaaditaan paljon. Kosketuspinta tiehen on paljon pienempi kuin autonrenkaissa. Sen lisäksi niiden on oltava riittävän pyöreitä kallistuksen onnistumiseksi. Tämän lisäksi pienehköjen renkaiden päällä on suhteellisen paljon painoa. Esimerkiksi 250 kg pyörä ja 100 kg kuljettaja varusteineen vaatii renkaalta aikamoista lujuutta. 175 kg per rengas on aikamoinen vaatimus.

Moottoripyörän renkaissa rungon kestävyydellä on todellakin merkitystä, sillä jos rengas menettää yhtäkkiä muotonsa rungon pettämisen vuoksi, seurauksena on jonkinlainen onnettomuus. Toisaalta pidon on oltava suuri, sillä kosketuspinta tiehen on erittäin pieni.

Mitä etua saa netistä ostamisesta?

Netistä ostaminen on yleisesti ottaen halvempaa. Sen lisäksi netissä shoppaillessa saa muita luontaisetuja. Ilmainen kotiintoimitus ja pitkä palautusoikeus ovat ne tavallisimmat. Sen lisäksi asiakaspalvelu on helpommin saatavilla, sillä he ovat paikalla vain asiakkaita varten, eivätkä esimerkiksi hyllytä, inventoi tai asenna renkaita siinä samalla kuten tavallisissa rengasliikkeissä.

Näiden etujen lisäksi nettikaupan valikoima on valtava verrattuna tavalliseen rengasliikkeeseen, sillä suurissa ja korkeissa varastoissa pystytään pitämään laaja valikoima riittävän suurilla kapasiteeteilla paikalla ja saatavilla. Mitään ei tarvitse odottaa keskusvarastolta, kun kaikki tilataan suoraan keskusvarastolta. Kotiintoimitettuna renkaat saa liki yhtä nopeasti kuin rengasliikkeen tilaamana liikkeeseen. Erona kuitenkin nettikaupan hinnat ja helppous. Renkaita voi etsiä ominaisuuksien mukaan, eikä tarvitse selata paperista katalogia, jossa on yleensä vain renkaan nimi, hinta ja raa’at perustiedot.