Aito liekki leimaa maun

Burger Kingillä on yli 60 vuoden kokemus liekkigrillaamisesta. Patentoitu liekkigrilli antaa pihville sen tunnistettavan, aidon maun.

Burger King -ravintolan pihvi saa uniikin makunsa aidosta liekistä. Kurkista, miten savuinen säväys syntyy.

Pori.

Burger King perustettiin Floridassa vuonna 1954, ja yksi sen reseptiikan hienouksista on alkuperäinen valmistusmenetelmä. Pihviä ei käristetä eikä kärvennetä kuumalla levyllä, vaan se kypsyy patentoidussa liekkigrillissä – pehmeästi aidolla tulella. Samalla pihvi saa sopivan savuisen säväyksen.

Have it your way.

Burger Kingin slogan Have it your way tarkoittaa tuotteiden muokkaamista oman maun mukaisesti. Perustuotteiden, kuten klassikko-Whopperin, sijaan asiakas voi halutessaan tuunata aivan oman herkkunsa.

– Kannustamme asiakkaita kokeilemaan ja teettämään täysin oman mielihalunsa mukaisen burgerin. Teemme tismalleen jokaisen makuun sopivan burgerin, jonka täytteenä voi olla vaikka kala- tai kasvispihvi, pekonia ja vihanneksia. Valikoimassamme olevia täytteitä saa sekoitella mielensä mukaan, kannustaa ravintolapäällikkö Nina Kulmala.

Asiakkaan ei tarvitse pelätä myyjien karsaita katseita.

– Emme tee tuotteita etukäteen valmiiksi, vaan yksitellen tilausten mukaan. Siksi aterian kaikki maut maistaa tuoreeltaan, jatkaa apulaisravintolapäällikkö Outi Mattila.

Freshly sliced in our kitchen throughout the day.

– Tomaatit ja sipulit viipaloidaan ravintolassa. Näin niiden raikkaus ja maku säilyvät parhaiten, Outi Mattila kertoo.

Burger King luottaa käsityöhön.

– Esimerkiksi sipulit ja tomaatit siivutetaan itse käsin täällä ravintolassa. Tämä takaa tuoreuden ja tarkistamme jokaisen priimalaadun vielä kertaalleen. Näin hampurilaisen väliin päätyy taatusti raikas tomaatti ja maistuva tuore sipuli, Nina ja Outi kertovat.

Jokaiselle raaka-aineelle on oma hintansa, joten nälkäinen jantteri voi tilata Whopperinsa vaikka kymmenellä pihvillä! Suurin Outin ja Ninan tiedossa olevassa tuunaus sisälsi 21 pihviä.

– Itse olen rakentanut vasta nelipihvisen tornin, Nina muistaa

Lisätäytteistä veloitetaan pikkusumma. Lisäpihvit maksavat euroa pala.

Burgerit tehdään tilaustyönä suoraan asiakkaalle. Tuoreiden makujen harmoniaa rakentamassa Samppa Kemppainen.

Juomissakaan ei pihdata.

– Limua voi juoda niin paljon kuin jaksaa. Omaan mukiin voi santsata, ja juoman voi ottaa lähtiessä mukaan. Ravintolapäällikkö Nina Kulmala antaa rahanarvoisen vinkin.

– Leffateatteri on aivan Burger Kingin kupeessa. Tule ennen elokuvaa syömään meille ja ota lähtiessäsi täysi muki juomaa mukaasi. Tämä on täysin sallittua ja kukkarosi kiittää.

Kansainvälistä tunnelmaa tuo oluttarjoilu, mikä ei satakuntalaisille ole ennestään tuttua.

– Olutta myydään iltaan asti. Siinä ei kylläkään ole hanat auki eli joka mukista joutuu maksamaan erikseen, naurahtaa Outi.

Burger King -ketju ei pakkaa työntekijöitään tiukkaan muottiin, vaan jokainen saa olla oma persoonansa. Vuorosanoja ei pakkosyötetä, vaan kommunikoinnissa voi käyttää luovuutta!

– Henkilökuntamme on luontevaa ja ystävällistä. Kapula eli piippari ei ole kaikille tuttu, mutta sekään ei tahtia haittaa. Käytäntö selitetään tilattaessa ja homma hoituu hyvin yksinkertaisesti. Kun kapula piippaa, henkilökohtaisesti juuri sinulle valmistettu ateria on valmis noudettavaksi.

Yksi Burger Kingin valteista on limsan santsioikeus. Tuntuu mukavasti kukkarossa, kun lisämukillisesta ei tarvitse pulittaa erikseen.

Kapula on kehitetty osaksi nopeaa ja tehokasta palvelua.

– Eräs asiakas juuri tänään kommentoi, että tätä voi jo täydellä syyllä pitää todellisena pikaruokapaikkana. Hän ehti hädin tuskin hakea juomansa, kun piippari jo hälytti, kertoo Outi.

BK-kruunut ovat ketjun tunnusmerkki kautta maailman. Joulun aikaan jaossa olivat punaiset tonttulakkimaiset teemakruunut.

– Näin joulun jälkeen, perinteisten kinkkujen ja laatikoitten sijaan maistuu jo varmasti kunnon burgerateria, joten tervetuloa tuunaamaan, Nina ja Outi kutsuvat.

Gudbai kinkku, WelkamWhopper!

Burger Kingin pitkät viikonloppuaukioloajat – perjantai- ja lauantaiöinä palvellaan aina kello 4.30:een asti – ovat saanet hyvän vastaanoton. Sisäänkäynti on kätevästi kävelykadulta.

Where’s the Beef?

  • Burger King on perustettu Floridassa vuonna 1954
  • Ravintoloita yli 100 maassa, yhteensä yli 14 000
  • Suomessa 25 ravintolaa
  • Porin ravintola Isokarhussa, käynti kävelykadulta
  • Kattavat aukioloajat: avoinna ma–to 10–22, pe–la 10–04.30 ja su 11.30–22.
  • Suomen liiketoiminnasta vastaa johtava ravintola- ja hotelliliiketoiminnantoimija Restel Oy. Toiminta on kovassa kasvussa: 2017 avataan lähes 20 uutta ravintolaa.
  • Merkittävä työnantaja Suomessa: 600 työntekijää, vuoden 2017 arvio 1000
  • Erityisesti opiskelijoiden suosima työnantaja. Pyrkii tarjoamaan paikkakuntaa vaihtaville töitä myös uudelta paikkakunnalta.